Alla inlägg den 30 augusti 2010

Av Anette - 30 augusti 2010 21:51

Så nu har Candy varit på parningsresa, om hon blir dräktig väntas valpar i vecka 43. Vi tackar Rosie och Harry för att Candy fick komma och bo hos er.

I helgen var det sennenspecial i Ängelholm och självklart åkte jag dit och tittade på alla vackra hundar som ställdes, Debbie fick följa med, och hon tog det med ro. Debbie roade sig med att leka med den superfina hanen US CH SE UCH FI UCH SAPPHIRES`S BRISCOE, uppfödare och ägare: Carol Abuthnot, USA. han vann i Championklassen, tvåa kom SE UCH NELLYVILL`S DRESSED TO IMPRESS (VICTOR) Ägare: Susanne Johansson, Kennel Honey-Mix.

Hur det gick i de övriga klasserna har jag inte riktigt koll på, så därför skriver jag ingenting om det. jag och Debbie hade en trevlig dag, vi träffade och umgicks med människor jag inte mött tidigare,hoppas det blir fler tillfällen.

På söndagen var det debut för Debbie i utställningsringen, jag hade anmält henne till en Inoff utställning i Örkeljunga, sa till min sambo, som inte följde med, att jag kommer om ungefär två timmar, längre tid tar det inte. (vi åkte ca: 07.30)

Debbie skötte sig superbra i ringen och blev BIR valp med HP, Sen blev det en liten väntan tills de övriga i grupperna hade sprungit runt i ringen. då var det dax för Debbie och mej att springa i ringen igen, Debbie vann den klassen oxå hon blev BIG, ojj så kul det var, detta var ju Debbies första utställning. Domaren gratulerade och vi fick ännu en rosett, varpå domaren sa att nu får ni stanna kvar tills i eftermiddag (kl: var ca: 11.00 ) jaha då var det bara till att ta en tur med Debbie i skogen intill och  sen äta en lätt lunch. Det blev en lång väntan, Ca: 14.00 var alla klasserna färdiga, och kl: 14.30 startade BIS grupperna i stora ringen. Valpar 4-6mån. skulle in först, så Debbie och jag kom in först, vi var tror jag tio stycken som stod i ringen med våra valpar av olika raser.jag tror vi var tio stycken. Lite nervös är man, detta var ju så stort att få springa i BIS ringen, Debbie skötte sig superbra, lite trött var hon, vi hade ju varit iväg tidigt och varit på utställningen  i sex timmar. vi tio fick springa först en och en fram och tillbaka och sen ett varv runt ringen, varefter domaren tackade av fem stycken (tror jag att det var)  sen var vi fem kvar.

Domaren gick fram till tjejen bredvid mig och sa att hon hennes hund blivit BIS 5, Domaren går sen fram till mig och Debbie och säger att ni har blivit BIS 4. Debbie fick ännu en rosett (en grön denna gång) En kasse som innehöll, en burk plack off,  hundben,  och en 1 års, vetr. försäkring i Folksam, ska kanske ta och byta försäkring på hundarna nu då, nej då  inte alls försäkringen i folksam som vi vann varar i ett år, så jag har tiden på mig att byta försäkring, om jag så vill.

Debbie fick fyra rosetten med sig hem.så vad gör det att det tog hela dagen och att vi  inte  var hemma förrän kl.16.00

Nästa helg bär det av till Ljungby.


Ha en bra vecka


Anette/Debbie


Ovido - Quiz & Flashcards