Direktlänk till inlägg 3 november 2009

Rallylydnad

Av Anette - 3 november 2009 18:04

Snart dax för avslutning på Rallylydnadskursen, det går framåt tycker jag Wilma är superduktigGlad och lär sig fort.

Förra helgen hade skulle vi tävlat i Rallylydnad med jag åkte på en rejäl förskylning efter influensasprutan så det blev ingen tävling för oss.Rynkar på näsan men det kommer säkert fler tävlningar framöver.

Förra helgen hade vi besök av Wilmas och Fabians tikvalp.nr 1, hon ser fin ut, vi hade bokat röntgentid för henne men tyvär så är hon urfäld och vi inväntar löpet först. Nu blir det tikvalp 2 som röntgas först och vi inväntar besked från familjen som hon bor hos om tid och plats för röntgen, de bor i Malmö och jag tycker att de ska inte behöva åka ända upp hit för röntgen utan de kan beställa en tid i närheten där de bor, det finns säkert duktiga vetr. i Malmö oxå.Så nu håller vi tummarna för Agnes och hennes familj att hon blir friröntgad.


Samma dag som vi skulle åka till Turkiet hade vi besök av kennelkonsulenten, det är första gången de kommer till oss.de gör sina stickprov ibland och det behövs säkert det finns så många som har fler hundar änn de har plats till och vissa hundar bor enbart i hundgårdar och får aldrig var inne tillsammans med familjen och vissa sätter de i bilar för att tikarna löper och många blir aldrig rastade tillräckligt, så visst är det ok att konsulenterna kommer då och då för att titta så att allting är ok. Just den dagen när kennelkonsulenten kom hade jag fullt upp, hade just lämnat Wilma till Hanna och skulle packa ner det sista som Nova skulle med sig till P-A och Kicki men det var bara till att släppa allt och släppa in mannen som kom från Skk, allting var ok tyckte han, vi är godkända, han skrev sitt papper som vi sedan fick behålla. Det var skönt för oss att höra att allting var ok och att vår kennel är gokänd för avel.

Folk undrar säkert när vi ska ha vår nästa kull, det får framtiden utvisa, ibland blir det inte som man har tänkt. Planerna är att köpa in fler tikar och kanske en hanhund längre fram, när och varifrån får vi se.


Ha en bra Tisdag kväll


Anette/Stefan


 
 
Mikaela

Mikaela

3 november 2009 18:37

helloooo!!

http://www.mikaelaelisacharlotte.blogg.se

 
Maria

Maria

4 november 2009 08:16

Kul att det vad lite nytt i din blogg att läsa.Rallylydnad är något som intresserar mig.Skulle vilja gå på det med Lovis,men tyvärr finns det inget här i Blekinge.Än i alla fall!!Har pratat med Brukshundklubben här och påtalat att det finns intresse för rallylydnad,så vi får se om det kommer igång.
Även här är det Rtg på gång.Det är Tyzon som ska röntgas han fyller 1 år på Fredag.Blir bara nervösare och nervösare hur fler hundar jag röntgar.
Kennelkonsulenten har inte dykt upp här men det kommer väl.Är ju så pass ny i gamet ,så det tar nog sin tid innan han hittar hit.
Jag önskar en en trevlig höst och lycka till med de eventuella planer ni har.
Kramar Maria & Co

http://ellebacken.webs.com

 
Marianne

Marianne

4 november 2009 21:12

Kennel konsulenterna dyker upp som gubben i lådan ibland. Men de gör sitt jobb och de gör ett bra jobb. Och det är som du säger att alla hundar lever inte ett drägligt liv.
Lycka till med röntgen på era tikar, jag håller tummarna för ett bra röntgenresultat.
Ha det gott.

http://www.ekoxenskennel.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

6 november 2009 19:50

Grattis får man säga då. Inte dåligt att få lite besök och att de inte hade något som var fel gör det ännu bättre:)

Det ska bli spännande och se hur det går för deras valpar håller tummen.

Nu får ni ha en underbar skön helg och sköt om er, kjamen från oss ALLA

http://bearclaw.bloggplatsen.se

 
Kristin

Kristin

14 november 2009 21:17

Hej och tackar för grattis!!!
Kul att läsa om Rallylydnad - skoj ni gillar det. Jag tycker det verkar lite krånglingt men har bara prövat en gång.. Lycka till!

http://www.bostream.nu/zelma

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

20 november 2009 11:07

Vi önska er en trevlig helg och med sol;)

Sköt nu om er, kjamen från oss på Bearclaw

http://bearclaw.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette - 8 maj 2012 12:14

jaha då var det röntgat, och Debbie var tyvärr inte dräktig denna gång   Men som man säger, det går fler tåg.    Vi provar igen på kommande löp, samma kombination. Ni som vill stå kvar på kommande valpar efter Debbie/Watson, får maila eller rin...

Av Anette - 16 april 2012 14:50

Så nu har Monowi Calypso Coffee ( Calle ) fått sin första vacinationspruta, chipp och blivit besiktad, allting var ok med den lille, inget navelbrock och ingen svansknick. På fredag flyttar han till sin nya familj i Skåne, blir lite tomt men så är de...

Av Anette - 26 mars 2012 10:39

Jaha då har Debbie och jag varit en tur till Skåne igen, denna gång var det daxs för utställningen Int. i Malmö. En lång väntan blev det, En av Candys valpar ut B-kullen ställdes oxå, blev väl inte det bästa reultatet, men domaren var hård men myck...

Av Anette - 15 mars 2012 10:51

Havika´s Deborah C´est  Moi   ( Debbie ) kom i löp lite tidigare än väntat. Så förra helgen drog Debbie och jag ner till Skåne och träffade den förtjusande, snygga Doremis Watson Brad.   Watson är en superduktig gentleman, Debbie blev nog kär, det sk...

Av Anette - 24 februari 2012 02:48

Ojj det var länge sen som jag skrev något i bloggen.Men varför skriva bara för skrivandets skull. Monowi Adorable Sweet Cindy ( Candy ) parades i december, med den snygga hanen Pregestas Björne Björnbuse. Vi valde att inte ta något ultraljud, uta...

Ovido - Quiz & Flashcards